Overslaan naar content

Sales Engineer

Op locatie
 • Vilvoorde, Vlaams Gewest, België
Sales

Functieomschrijving

Volop in beweging binnen industriële automatisering. Letterlijk én figuurlijk. Dat is precies waar het in deze vacature voor een Sales Engineer om draait. Of het nu gaat om het bedenken van slimme oplossingen voor de elektromechanische en pneumatische bewegingsvraagstukken van klanten, het bezoeken van je klanten of nadenken over Smart Industrie: jij helpt je klanten, collega's en Festo vooruit. Nuchter, eerlijk, betrokken en met beide voeten op de grond. Want met jouw achtergrond weet jij precies wat de machinebouwers en eindgebruikers in deze wereld willen en nodig hebben.

Als onze nieuwe Sales Engineer zorg jij dat de wensen en behoeften van onze klanten vertaald worden naar oplossingen waar je klanten echt iets aan hebben. Van begin tot eind. En dat niet alleen. Met jouw commercieel en technisch talent zorg jij er ook voor dat je:

 • nauw contact onderhoudt met de klanten uit jouw regio. Je monitort ze en trekt er veel op uit om je klanten te bezoeken;
 • de wensen van je klanten helder in kaart brengt en een oplossing uitwerkt. Je presenteert deze aan je klanten en laat hen de voordelen van jouw oplossingen zien;
 • een betrouwbare, eerlijke en open gesprekspartner bent voor je klanten;
 • kansen benut bij (potentiële) klanten;
 • een waardevolle bijdrage levert aan interne projecten, zoals ons Technoferium (demobus) die langs onze (potentiële) klanten gaat om hen de allerlaatste, innovatieve snufjes van Festo te laten zien.

Dit is Festo

Grote kans dat je een machine met Festo componenten erin herkent. Want Festo is wereldwijd marktleider als het gaat om industriële automatiseringsprocessen op maat en levert daarnaast aan vrijwel alle technische opleidingen in België de opleidingsmiddelen waarmee studenten het technische vak leren. Van advies tot ontwerp, van installatieservices tot het geven van trainingen aan operators en technici: Festo biedt het allemaal. Wereldwijd werken er ruim 21.000 mensen bij Festo, waarvan ruim 200 medewerkers in de Benelux. Innovatie en betrokkenheid kenmerken dit familiebedrijf dat al ruim 95 jaar en in België meer dan 56 jaar bestaat.

Samen met jouw team behartigen jullie de wensen en behoeften van de klanten. Als Sales Engineer ben je veel onderweg om klanten te bezoeken en toch probeert iedereen zoveel mogelijk voor elkaar klaar te staan binnen het gezellige team. Ieder heeft zo zijn eigen regio en specialisme, maar er worden ook gezamenlijke, interne projecten opgepakt.


Festo biedt jou als Sales Engineer

Een pittige en uitdagende voltijdbaan in een informele werkomgeving die volop in beweging is. Stilstaan is geen optie en veranderingen zijn aan de orde van de dag. Goede begeleiding, een uitgebreid inwerktraject en producttraining zorgen dat jij mee kunt in deze dynamiek. Verder kan je rekenen op:

 • een boeiend werkterrein met ruimte voor eigen initiatief;
 • een aantrekkelijk salaris in overeenstemming met de verantwoordelijkheden;
 • een ruim pakket extralegale voordelen: auto, laptop, smartphone, bonusregeling, groeps- en hospitalisatieverzekering ...
 • 20 wettelijke vakantiedagen en 12 adv-dagen;
 • de nodige tools en opleidingen om te slagen in de job;
 • reële doorgroeimogelijkheden.

Vereisten

Basis tot succes

Je bent contactueel, communicatief en sociaal ijzersterk, en je hebt de nodige ervaring met relatiebeheer. Jij presenteert net zo gemakkelijk een oplossing aan je klant, als dat je een probleem analyseert. Je geeft advies, lost problemen op en onderhoudt een goed contact met je relaties. Je bent een rasechte optimist en zit snel met iedereen op één lijn. Je bent nuchter en techniek is voor jou het mooiste wat er is. Je ziet commerciële kansen, maar je verkoopt geen gebakken lucht, daarvoor ben je te eerlijk en te deskundig. Jij verwoordt je ideeën helder en duidelijk naar je klanten. Dat lukt je omdat jij beschikt over:

 • een hoger technisch diploma (bachelor of master) bij voorkeur in Elektromechanica of gelijkwaardig door ervaring;
 • ervaring als Sales Engineer binnen mechatronica of industriële automatisering;
 • ervaring met machinebouw;
 • kennis van MS Office en CRM-pakketten;
 • een goede beheersing van de Nederlandse, Franse en Engelse taal. Verbaal en schriftelijk kun jij je uitstekend redden.

Jouw ambitie waarmaken?

Weet jij precies wat jouw klanten nodig hebben om in beweging te blijven? En help jij je klanten vooruit door slimme oplossingen te bedenken? Maakt deze vacature jou enthousiast? Mooi. Stel je dan aan ons voor door te reageren op de vacature Sales Engineer bij Festo. Dit doe je door je cv en motivatie te versturen via de button 'Reageer op deze vacature' op https://festo.recruitee.com.

of